IT, adatvédelem és compliance

IT, adatvédelem és compliance

Ügyvédi irodánk jelentős tapasztalattal rendelkezik az IT szektornak nyújtott szolgáltatások területén. Számos szoftver és licencjoggal, fejlesztési szerződésekkel és megoldásokkal, üzemeltetési, hoszting és karbantartási szerződésekkel kapcsolatos ügyben nyújtottunk tanácsadási és okiratszerkesztési szolgáltatást ügyfeleink részére. Internetjogi és domainekkel kapcsolatos eljárásokban és jogvitákban, mind hazai, mind nemzetközi fórumok előtt képviseljük ügyfeleinket. Belső informatikai szabályzatokat alakítunk ki vezetők és munkavállalók csoportjai részére egyaránt.

Adatvédelmi tapasztalatunk kiterjed az adatvédelmi bejelentésekre, megfelelőségi folyamatok kialakítására, adatvédelmi szabályzatok elkészítésére és adatbiztonsági átvilágításokra.

A vállalkozás jogszabályoknak megfelelő működésének biztosítása érdekében különösen fontos a társasági jogi, a munkajogi, a munkavédelmi, a pénzügyi, az adózási és a környezetvédelmi, valamint a vállalkozás saját tevékenysége által meghatározható egyéb specifikus jogszabályok rendelkezéseinek megtartása. Ügyvédi irodánk vállalja a vállalkozásnál keletkező dokumentumok (szerződések, szabályzatok) és a napi működés gondos vizsgálatát, átvilágítását a vállalkozásra vonatkozó szabályok megsértéséből eredő kockázatokat csökkentése, illetve minimalizálása érdekében. A kockázati tényezők feltárását követően szükség esetén készséggel nyújtunk segítséget a jogszabályoknak megfelelő működés kialakításához. Emellett folyamatosan figyelemmel kísérjük a vállalkozás működését érintő jogszabályi változásokat, elvégezzük a kapcsolódó dokumentumok felülvizsgálatát, illetve szükség esetén javaslatot teszünk új dokumentumok kidolgozására is.

Szakterületeink

1117 Budapest, Alíz u. 1.
Office Garden B. ép. 3. em.

Laworld Opten HVCA