act legal covers all major European business centres.
Budapest • Amsterdam • Bratislava • Brussels • Frankfurt • Madrid • Paris • Prague • Vienna • Warsaw


Meet us at www.actlegal.com

Csapatépítő túra a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

 

Minden évben szeretünk tartalmas és hasznos időt együtt tölteni a kollégákkal, ezért igyekszünk mindig olyan programot keresni, ami aktív kikapcsolódást nyújt számunkra. Így idén egy igazán érdekes és izgalmakkal teli csapatépítő napon vettünk részt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szigorúan őrzött kerítésein belül.

Délelőtt érkeztünk meg a budapesti Aeroparkba, ahol csodás napsütéses időben várt már bennünket a reptéri idegenvezetőnk, Péter, aki busszal vitt minket körbe a reptéren belül és olyan kulisszatitkokba engedett nekünk betekintést, mint például, hogy hány ezer liter üzemanyag áll rendelkezésre a repülők számára a reptér saját benzinkútján, ez mennyi ideig elég, hogy hogyan tankolják a gépeket, vagy mi történik akkor, ha kiürül az üzemanyagtároló. Csodálkozva hallgattuk, hogy hogyan találnak el a repülőgépek egyik helyről a másikra, ha rossz az idő és az orrunkig sem lehet látni. Azt is elárulta nekünk, hogy hogyan védekeznek a madarak és a környező erdőkből arra tévedő állatok ellen az 1505 hektáros területen. Meg tudtuk azt is többek között, hogy hogyan zajlik a gépek földi kiszolgálása, mennyi ideje van a személyzetnek a bonyolult munkafolyamatokat elvégezni két felszállás között, mi történik az irányítótoronyban és hogy milyen funkciót tölt be az a nagy „golflabda” a torony tetején, illetve, hogy mi mindenre kell engedélyt kérnie a pilótának felszállás előtt.

 

 

Kétpercenként láthattunk 150 méter közelségből felszálló és landoló vasmadarakat, továbbá bejutottunk a reptéri tűzoltókhoz is, ahol megcsodáltuk az egyenként 45 tonnás, kívül-belül a legkorszerűbb berendezésekkel felszerelt tűzoltó autókat.

 

 

Nagyon sok olyan információt tudtunk meg, amely által a jövőben utasként egészen biztosan másként tekintünk majd a reptéren zajló folyamatokra, felszállás előtti, közben és landoláskori történésekre és természetesen azokra az ott dolgozó földi kiszolgáló személyzetre, akik mindent azért tesznek, hogy a legnagyobb biztonságban tudhassák az utazni vágyókat.

 

E remek nap levezetéseképp egy közös ebéddel zártuk a csapatépítő napunkat. 

 

 

Kérdése van?
Írjon nekünk

adatvédelmi szabályzatot

1117 Budapest, Alíz u. 1.
Office Garden A épület 5. emelet

Laworld Opten