act legal covers all major European business centres.
Budapest • Amsterdam • Bratislava • Brussels • Frankfurt • Madrid • Paris • Prague • Vienna • Warsaw


Meet us at www.actlegal.com

Irodánk ügyvédjelöltje ösztöndíjat nyert az USA-ba

A következőkben irodánk fiatal ügyvédjelöltje, dr. Urbán Liliána beszámolóját olvashatják.


„Hatalmas lehetőség és leírhatatlan élmény, hogy egy szemeszter keretében az Új-Mexikói Egyetemen (University of New Mexico - UNM) tanulhatok, Albuquerque-ben. Az életemet nagyban meghatározó lehetőséget a Rézler Gyula Alapítványnak és az act legal |Bán és Karika Ügyvédi Társulásnak köszönhetem, akik lehetőséget adtak arra, hogy pályázzak és kiutazhassak.

https://ban-karika.hu/uploads/blog/313/kepek/o_school_of_law.jpg


Az ösztöndíj keretében intenzív mediációs képzésen veszek részt, ami mellett az UNM őszi szemeszterében meghirdetett óráira is bejárhatok vendéghallgatóként. Igyekeztem ezt a legjobban kihasználni és minden érdeklődési területemhez választani tantárgyakat, így a választottbírósági eljárás, a munkajog és a tárgyalás technika mellett, a kreativitásomat fejlesztve művészeti órákra is járok. A jogi előadások különösen azért is izgalmasak számomra, mert itt esetjog alapján dolgoznak, ami gyakorlatiasságra és kreativitásra ösztönöz. A bírósági döntések sokszor nagyon egyszerű, de lenyűgözően éles logikával válaszolják meg a jogszabályok rendelkezéseit. Szükséges a lényeglátó gondolkodás, hiszen előfordulhat, hogy egy adott jogeset több szinten – tagállami és szövetségi keretek között –, illetve akár több államot is érintve értelmezendő.


A fentiek mellett önkéntesként részt fogok venni az Egyetem Ombuds irodájának a munkájában. Az iroda célja, hogy az UNM és a munkavállalói között kialakuló konfliktusokat megelőzze, vagy segítsen azokat megoldani, akár egy mediációs eljárás keretében. Ezeken az üléseken lehetőségem nyílik majd részt venni és ellesni a gyakorlatban használt kommunikációs és technikai eszközöket, hogyan lehet a feszültséget pozitív gondolkodásba fordítani. Az Ombuds iroda munkatársai között főként jogászok dolgoznak, akik közül van, aki az ügyvédi tevékenysége mellett több évtizedes mediátori gyakorlattal rendelkezik, ami számomra követendő példaként szolgál.


Szeretnék minél több tudást, érzést és tapasztalatot hazavinni, amit majd jogászként és mediátorként is kamatoztatni tudok. Nagyon hálás vagyok a Rézler Gyula Alapítványnak és az ügyvédi irodának, hogy mindezt átélhetem!”

 https://ban-karika.hu/uploads/blog/313/kepek/o_unm.jpg

https://ban-karika.hu/uploads/blog/313/kepek/o_market.jpg

https://ban-karika.hu/uploads/blog/313/kepek/o_jemezmountain.jpg

1117 Budapest, Alíz u. 1.
Office Garden A épület 5. emelet

Laworld Opten HVCA