act legal covers all major European business centres.
Budapest • Amsterdam • Bratislava • Brussels • Frankfurt • Madrid • Paris • Prague • Vienna • Warsaw


Meet us at www.actlegal.com

KORONAVÍRUS-KISOKOS

Mit tehetünk a világjárvány idején?

Megtagadhatja-e a munkavállaló a munkavégzést?

A munkáltató legfőbb kötelezettsége az, hogy biztosítsa az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit munkavállalói számára, amelyek megteremtése esetén a munkavállaló nem tagadhatja meg a munkavégzést – pusztán félelemre hivatkozva. Azonban, ha ezen feltételek már nem állnak fent – például akkor, ha a munkavégzés helyén a fertőzés kockázata kiemelten magas – a munkavállalónak jogában áll megtagadnia a munkavégzést.

Mi a teendő járványügyi zárlat esetén?

Amennyiben az egészségügyi hatóságok karantént rendelnek el, és ennek eredményeképp a munkavállaló nem tud a munkahelyén megjelenni és más munkahelyen vagy munkakörben sem foglalkoztatható, az eset már a munkáltató által elháríthatatlan külső oknak minősül, így erre az időtartamra munkabér nem jár a dolgozóknak. Törvényi rendelkezések értelmében ebben az esetben táppénz viszont jár a munkavállalónak. Azonban a munkáltató dönthet úgy, hogy a karantén idejére is munkabért fizet. A zárlat idejét úgy kell tekinteni, mintha a munkavállaló ledolgozta volna a munkaidejét, így ezeket a napokat teljesítettnek kell tekinteni.

 

Munkavállalóként elutazhatok-e külföldre?

Hivatalos külföldi utazás esetén is úgy kell eljárnia a munkáltatónak, hogy biztosítsa az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit. Ebből következik, hogy a munkáltató nem küldheti olyan helyre a munkavállalóit, ahol már érvényben vannak bizonyos egészségügyi előírások, járványügyi hatósági intézkedések a járvány megfékezése céljából.

A magán jellegű utazások esetében felmerül a kérdés, hogy a munkáltató érdeklődhet-e a munkavállalótól az utazási célpontjáról. A munkáltató kérdőívet töltethet ki a munkavállalókkal, abban az esetben, ha a módszer alkalmazása szükséges és arányos mértékben korlátozza a munkavállalók magánszférájához fűződő jogát, így ezen feltételek megtartása mellet a munkavállaló köteles a válaszadásra törvényből folyó együttműködési kötelezettségéből adódóan. A munkaidőn kívüli tevékenységre, egészségügyi állapotra és a hozzátartozók egészségügyi állapotára vonatkozó adatokat a munkáltató a GDPR követelményei szerint kezelheti és a járványveszély elmúltával köteles azokat törölni.

Elrendelhető-e home office?

Az otthoni munkavégzés ugyanolyan munkavégzésnek minősül, mint a munkahelyen töltött, normál munkavégzés. A munkáltató ad hoc jelleggel engedélyezheti a munkavállaló részére a home office-t, arra tekintettel, hogy biztosítsa az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit, ha az egészséges munkakörnyezet már nem fenntartható a rendszeres munkavégzés területén. A munkáltató úgynevezett munkaszerződéstől eltérő munkavégzés formájában elrendelheti a munkavállalók részére az otthoni munkavégzést, amely foglalkoztatás tartamának éves felső korlátja főszabály szerint 44 munkanap vagy 352 munkaóra. A munkavállalóknak home office esetén ugyanúgy jár a munkabérük és a munkáltatót terheli az otthoni munkavégzéssel járó költségek viselése.

Mit tehetek, ha már megvettem különböző rendezvényekre (pl. moziba, színházba) a jegyemet, és szeretném visszakapni a pénzemet?

A 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények megtartását már betiltotta a kormány. Egyre több színház zárja be kapuit egy időre, és csak idő kérdése, hogy a többi szórakozóhely is bezárjon. Sokak már megvehették előre a jegyeiket az egyes szolgáltatókhoz, és bizonytalanul állnak a fennálló helyzethez.
Ebben az esetben háromféleképp alakulhat a pénzvisszatérítés igényének kimenetele:

  1. Nem térítik vissza a már kifizetett jegyárat.
  2. A teljes összeget visszatérítik.
  3. Egy másik alkalommal – amikor már megszűnt a világjárvány okozta fertőzésveszély – felhasználhatja a jegyet az illető.

A fentiekben felsoroltak közül bármelyik eset lehetséges, hiszen az adott szolgáltató ÁSZF-je fogja meghatározni azt, hogy jogosult-e a vevő a megvásárolt jegy árának a visszatérítésére, esetleg másik időpontban való felhasználására. A pénzvisszafizetés lehetősége erre tekintettel attól függ, hogy az adott szolgáltató a vásárlóval kötött szerződésben miben állapodott meg.
 

A világjárvány okozta helyzetre tekintettel a legfontosabb dolgunk a megelőzés. A munkáltatónak biztosítania kell a munkahelyeken szappant, kézfertőtlenítőt, a higiénikus munkakörülményt a megelőzés érdekében. Fokozott figyelemmel és elővigyázatossággal járjunk el, figyeljünk oda magunkra és környezetünkre egyaránt.

Kérdése van?
Írjon nekünk

adatvédelmi szabályzatot

1117 Budapest, Alíz u. 1.
Office Garden A épület 5. emelet

Laworld Opten